Het gaat los! Carp on the fly…

Hallo Edwin,

Mailde ik je zaterdag vol trots dat ik de eerste karper van mijn leven had gevangen op de vliegenlat. Zo ving ik vanmiddag na het werk mijn tweede en wat voor een. Wat is dat vliegvissen op karper met de carpbolletjes gaaf. Ik had op aanraden van yuki beetverklikkers meegenomen om zo eventueel de carpbol op de juiste diepte (gezichtsveld) van de zwemmende karper te houden. Na een half uurtje gewandeld te hebben spotte ik een berg mooie karpers. allen aan het zwemmen. De eerste die ik aangooide had interesse, maar toen het bolletje te ver zonk haakte hij af. Vlug een beetverklikker gemonteerd op ongeveer de diepte dat ik de karpers zag zwemmen. Toen zag ik een mooie aan komen zwemmen in het troebele water. Wat is een polaroid bril dan onmisbaar zeg. Ik wierp in de lijn van de karper en het bolletje lande op ongeveer twee meter voor de karper en begon langzaam te zinken. De karper zwom er nog steeds recht op af en het bolletje bleef inmiddels hangen op de ingestelde diepte. De karper begon ook dieper te zwemmen. Een trilling op het verklikkertje,niet meer dan wat je normaal bij een voorn ziet een tik en…..hangen wat een bak de adrenaline vloog door mijn lijf, de vis gaf wat die waard was en ik moest alle zeilen bij zetten en kon na een paar minuten die eeuwen lekken te duren de karper landen. Edwin wat een sensatie dat vliegvissen op karper zo ontzettend gaaf en wat doen die bollen het goed. Wat een bak ik zit op een vis technische wolk.

MVG John van Gameren

Note Dyckers: en weer een verslaafde, top!

2 thoughts on “Het gaat los! Carp on the fly…

  1. Brian Elward says:

    Mooie vissen hoor, maar volgende keer het gewicht erbij vermelden!! je hebt zo’n mooi net ervoor zie ik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *