Vliegvissen op karper, yihaaaa

Yo Edwin,

Gisteren zijn we weer op pad geweest achter de karper aan. Ik heb de voorbeeldjes van de carpbolletjes exact geïmiteerd zoals je zei met alle plukken bovenop de haak, deze haken zijn inderdaad een hele verbetering zeg, een stuk lichter waardoor de bolletjes ook veel trager zinken. M’n makker Danny maakte het bont gister, niet normaal!!!! Na eerst zelf een kleine karper gevangen te hebben, ving Danny er drie, enkele karpers waren nog bezig met de paai, maar er werd ook lekker gewoeld en getailed, prachtig om te zien. Een paar minuten voordat we weg moesten, moederdag hè, probeerde Danny toch nog even een passerende duikboot aan te werpen, zo’n twee meter voor de vis kwam het bolletje in het water terecht en toen ging ‘t snel!! De karper ging er als een speer op af, dook onder en gaf twee flinke rukken, jaaaaaaa hoor ik ‘m roepen hij hangt!!!! met als resultaat ,na een echt onwijs spectaculaire dril, een schitterende schubkarper van tegen de 70cm. Wat een mazzelaar en wat een vismaat! Helemaal voldaan en als twee blije kinderen gaan we snel richting moeders, ik had in elk geval een goede reden waarom ik te laat was! Yeehaaaaa!!!

Gr Yuki&Danny
Note Dyckers – Edwin: hij gaat lekkerrrrrr!

4 thoughts on “Vliegvissen op karper, yihaaaa

 1. Auke says:

  Oooo, wat prachtig!!
  En dat te bedenken dat het bij mij nog niet wilde lukken…
  Wat is die haak waar Yuki & Danny het over hebben?!

 2. Yuki says:

  Bedankt mannen!!!

  Wat een openbaring ‘vliegvissen op karper’, een taaie visserij, maar man o man wat is ‘t mooi om zo’n gigant je bol te zien grijpen, en dan die power……, morgen gaan we weer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *