Na Eng-NL 2-3, Marc-Toine 5-7, Ronde Bleek, Grizzly tan rules!

Vanochtend een lekker ochtendje ontspannen vissen op de Ronde Bleek. Vanaf de kant was de derde worp met een grizly tan al raak. Marc opende de score met een regenboog van een cm of 45. Toine moest nog wakker worden cq een stukje omrijden vanwege wegwerkzaamheden.

Na een bakkie met Jan een vlot opgestart en cruisen maar. Bij de eerste stop kwam Toine al langszij en er overheen. Bij een tussenstand van 1-2 op naar de 2e stop. Daar bouwde Toine zijn voorsprong verder uit met de grizly tan. Marc loste er 1 op een baarsachtig fiske, maar haakte de volgende. Wat volgde was een fantastische dubbele dril met Toine. Toine kreeg hem iets eerder in het net maar een halve minuut later lagen ze zij aan zij. Bij een stand van 2-4 ging het door naar stop 3, de noordoost hoek. Toine pakte er weer 1 met de grizly tan, Marc pakte er een op het fiske maar na een korte dril weer gelost.

Bij een stand van 2-5 was het rust met icetea, nuts en een peukie voor Toine. Op weg naar stek 4 haakte Marc er weer 1, nu op een grizly tan. Schoot echter opnieuw los. Toine pakte er weer 1 op de grizly tan. Bij een stand van 2-6 viel het even helemaal stil. Vervolgens trok Marc een tussensprint met de grizly tan. Opnieuw een regenboog van een cm of 45 bracht de stand op 3-6. De volgende worp boem weer raak nu een bruine forel van een cm of 45. Dat vecht toch echt anders, wilder: 4-6. Twee worpen verder weer een eraan maar te gretig aangeslagen: lijnbreuk. De wedstrijd begon tegen zijn einde aan te lopen, want met de lunch moesten we weer bij de dames zijn. Op de terugweg nog even laten uitdrijven op stek 2. De wind viel weg en Marc kon ze door kleine golfjes zien zwemmen en aanwerpen. Boem hangen, pats lijnbreuk, weer te gretig. 2 of 3 worpen later: hangen op de grizly tan. Een lekker gevecht volgde met wat later de grootste van de dag bleek: 52 cm.

Lekker gevist, allemaal mooie forellen tussen 40 en 52 cm. 11 regenbogen en 1 bruine. Next stop OVM, we zijn er weer helemaal klaar voor.

Groet Marc en Toine

One thought on “Na Eng-NL 2-3, Marc-Toine 5-7, Ronde Bleek, Grizzly tan rules!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *