Facebook, pike & PR

“He Edwin heb je volgende week tijd om te gaan snoeken? Weet niet, erg druk enzo, maar wie weet kan ik vanmiddag nog wel ff tijd vrijmaken om achter big mama’s aan te gaan. Shit ik zou gaan klussen zegt Paul, ga meissie lief aan kijken. Ik ook Paul.”

En zo ging het nog even door op Facebook. Om 13.45 spreken we af bij de palingkar om van daaruit naar een maagdenlijk watertje te gaan, op zoek naar snoek. Een nieuwe vorm met de vliegenlat, die ik nog niet kende. En wat zeker de reden was dat Paul een hele beste big mama pakt. Zo’n eentje die de tand des tijds heeft doorstaan. Nee geen perfect gave maar met littekens, mooi zegt Paul, ik houd daar wel van zo’n oude rakker. Eerst miste hij nog een mooie aan z’n favoriete zwarte EP Streamer. “Das verreweg de beste Edwin, probeer het nu maar zo’n zwarte” Ik zal het bekennen, heb m’n eigen favorieten en ondanks dat hij vandaag echt meer aanbeten kreeg, denk ik niet zozeer dat het aan de kleur lag, maar meer aan de manier van vissen. Mooi om te ervaren dat je na meer dan 20 jaar vliegvissen op snoek nog steeds niet uitgeleerd bent. Paul leerde me het snoek nimfvissen. Korte heftige tikken, lang wachten afzinken, en weer een tik. WF lijn en vervolgens een leader van 3 meter, zo deed ik het in ieder geval en het werkte, want eindelijk pakte ik er ook een. De lijn zag je weglopen en BAM een gigastripstrike volgt. Het gevecht van de Big Mama was mooi, de kop van die 109 cm jaja honderdnegen centimers aan de vlieg nog mooier, machtige vis, dit gaan we zeker volgende week nog een keer over doen. Ik weet nu waar ze liggen, hehe, maar voor nu helemaal top en proost na een topmiddag, klasse! gr Edwin

6 thoughts on “Facebook, pike & PR

 1. Ed says:

  Soohee Paul, da’s een bak zeg! Gefeliciteerd man, zal lastig worden ze nog groter te vangen. Ben benieuwd hoe succesvol jullie de volgende keer zijn. Ga zelf ook ‘s je steamer-nimf techniek proberen, wie weet lukt het hier ook.
  Gr. Ed

 2. likkoe himself says:

  Die streamer-nimftactiek werkt alleenin Overijssel…of JKNV…zal het laatste wel zijn, want ík blankte gisteren. Klassevangst, überlikkoemeister

 3. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  95% snelheid pakken J. Gewoon snel veel water afvissen met mooi formaat streamers en de kansen zijn het grootst. Weet je dat er veel snoek op 1 stek ligt zoals wij en dat het nu draait om secuur afvissen van de big mama’s die enkel ff hun bekkie open doen om weer een 30cm blankvoorn naar binnen te zuigen dan wordt het verhaal mijns inziens anders en gaat de nimftechniek werken…desalniettemin jouw tijd komt wel weer, succes kerel!! (en de rest uiteraard ook!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *