The old lady on the fly

Gistermiddag enkele uurtjes vrij en het weer was aanzienlijk beter dan in de ochtend. De drang is groot om de polder in te duiken, goed windje, mooie luchten en het werk is gedaan voor vandaag. Kortom tijd om te gaan struinen met de vliegenlat achter de snoek aan! Helaas kan ik het gouden uurtje net voor donker niet mee pakken in verband met etenstijd, maar van 14.00 t/m 16.00 uur loop ik daar dan eindelijk weer eens in de polder. Goed gevoel, de wind suist om me heen, de koeien kijken me nieuwsgierig aan en in de verte komt een oud boertje op de fiets aan. BAM hangen! Een mooie snoek pakt m’n altijd succesvolle EP Pink Lady. Nee niet gebonden op de ad swier haken, sorry ad, maar ik ben ze zat en ze zijn ook totaal niet te verkrijgen meer op dit moment, als ze dat wel waren, zal ik er zeker op binden voor m’n klanten, maar zelf gebruiken doe ik ze niet meer, teveel missers, grote metersnoeken, big fat ladies, ze lachten me faliekant uit. Tegenwoordig vis ik altijd met de Kensaki 5/0 waarmee EP streamers gebonden kunnen worden tot pakweg 24cm. Het is niet een extreem grote haak, maar dat is juist positief, ze haken beter, blijven zitten en de snoek, zo goed als alles is gehaakt, kan snel worden onthaakt en weer gereleased worden. Zo ook vandaag.

De oude man met een prachtig getekend gezicht blijft even staan kijken. Sjoo hee das een beste zegt hij. Yep, een mooie polder dame zeg ik tegen hem. En hij blijft de hele rit kijken. We babbelen wat, mooie meneer, prachtig hoofd, zo vriendelijk als wat en geïmponeerd door de snoek. Ik heb dit gemist, geniet van de babbel, doet me denken aan die oude vriend met z’n vaste stok waarnaast ik altijd met m’n vliegenlatje stond tijdens de goede oude paaitijd aan de ijssel. Die man zat er opeens niet meer, de voorns overigens ook al jaren niet meer. Maar in m’n geheugen zijn ze er nog wel, en zo was het vandaag ook weer, lekker zo, 2 uurtjes snoeken met de vliegenlat in de polder, de pink lady strikes again, 3 maal dit keer, 2 kleintjes en een mooie oude dame, met weinig tanden meer in haar mond, gehavend als wat, maar toch vechtend voor alles wat ze waard is. Pak nog maar wat mooie voorns net voor de winter, die schijnt hard te worden mevrouw, tot volgend jaar zeg ik nog tegen haar. En mastenbroek laat weer eens een van haar sporadische schoonheden zien…

Pikefever heerlijk!
Gr. Edwin

5 thoughts on “The old lady on the fly

  1. Likkoe himself says:

    Gaaf oerbeest!!! En dus nog 2 erbij, lekker bezig Edwin! Kijk al uit naar het ontvangen van een nieuwe EP Pimpex 16, da’s ook al zo’n killer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *