De laatste keer zeebaarzen?

Zaterdag maar weer eens op pad geweest naar de maasvlakte. Dit keer samen met Paul. Het weer was prachtig alhoewel het sochtendsvroeg al %$^&$& koud was, de winter komt er echt aan. Het plan is om eerst te gaan zeebaarzen en aan het eind van de dag nog even het Oostvoornse meer op te gaan zoeken.

Na wat omzwervingen (jaja dat gebabbel in de auto doet je van de TomTom afleiden, of niet Paul, hehe) komen we dan eindelijk rond 9 uur bij de maasvlakte aan. Iets te laat eigenlijk voor het afgaande tij, helaas, dan maar een stuk laagtij bevissen. Niet de favoriete periode maar we pakken ze dan nog wel, tenminste meestal. Na een flink aantal worpen is het dan eindelijk rond 11 uur raak voor Paul, een prachtige zeebaars aan de EP Streamer van begin 50. Zijn eerste sinds heeele lange tijd en z’n grootste ooit, super!

Daarna was het ook echt gebeurd voor vandaag op die stek en zijn we een andere stek gaan bezoeken. Na een aanbeet van mij en een van Paul en een flink aantal krabben verder (en deze zijn zeker niet klein) besluiten we even wat rond te rijden om vervolgens de eindsessie in te starten bij opkomend water.

En ja hoor m’n metgezel voor vandaag pakt nog een mooie sterke van rond de 45 (hengel stond goed krom en hij dacht een beste eraan te hebben, zo sterk zijn ze) en nog een scholenbaarsje. Voor mij was het pet voor vandaag, leek nergens op, het was zo’n dag, die eens in de zoveel tijd voorkomt. Het hoort erbij, t’is niet anders. Paul daarentegen kon gelukkig!! z’n eerste echte maasvlaktebaarzen vangen en wie weet hebben we er weer een verslaafde bij!

Als afsluiting zijn we nog anderhalf naar het Ovm geweest. 2 werkelijk waar prachtige aanbeten op een stokje voor mij, maar beide lijnbreuk (0.19 fc!!) dus dat bevestigde de dag, normaal gesproken hangen zulke aanbeten op m’n materiaal, vandaag niet. Tegen het donker aan weet Paul nog een uitzetter te pakken (tenminste dat vermoed ik, tis een beetje een twijfelgeval, want hij was voor een uitzetter aan de grote kant, wat is jullie idee?) en dat was het dan. Another day at the office, het was weer heerlijk daar aan zee, maar was het de laatste keer? Heb nog niet echt een idee, maar de snoek begint echt te trekken en de zeebaars trekt absoluut weg. Hier en daar wordt nog wel een zeebaars gevangen, maar de grote aantallen niet meer…En de snoek…jaja ze komen eraan ))

Gr. Edwin (en Paul)

4 thoughts on “De laatste keer zeebaarzen?

  1. Likkoe himself says:

    En ook Edwin wordt nu weggevist door Paul. 😉
    Maar dat’is dus Paul grootste zeebaars en tegelijk zijn kleinste OVM-forel. Komende zondag beter, van Dijk

  2. Brian Elward says:

    Prachtige dagje om het seizoen af te sluiten, en dat gidsen kost je meestal een paar vissen, that’s the price of guiding 🙂 het zal volgend jaar druk worden met vliegvissers op de maasvlakte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *