De zeebaarzen zitten er nog, twas heerlijk!

Vanwege het prachtige weer kon ik het niet laten, alles opzij geschoven en gister 30 september een dag naar zee geweest. Het was bikkelen, doorzetten, heb de verschillende shad en plugvissers die ik gesproken heb ook niks zien vangen of er iets van gehoord. Rond 9.30 stond ik met laagtij bij de zee, maar de eerste stek voelde niet lekker, dus rond 11 naar stek 2 gereden. De zee was zo goed als wind- en golfstil. Het nog steeds afgaande tij zat er niet echt goed in, maar stroomde een beetje. (stek 29b dyckers boekje voor de kenners) en toen kwam daar toch die tik, mooi knokkend scholenbaarsje van midden 30 aan de ep streamer.

Er zat genoeg prooivis in de vorm van sandeels en sprot. Ook zag ik genoeg krabben in het heldere water en flinke harders cruisten af en toe langs (tot over de 70cm!! wat een bakken) Het was echt werkelijk waar heerlijk. In de verte springende finten die dichterbij kwamen, ik kon me inhouden, die finten kunnen me wat, de zeebaars daar ga ik voor en bij de volgende worp net onder een springende fint, BAM een dikke knal, nam gelijk toch lijn mee en dat zijn de echte jongens, yesss giga kromme 8 en hangen…..dacht het niet dus, patsss los, wel %^%^%&^%…

Half uurtje later weer een aanbeet, een echte sterke die ik wel houd op m’n 40/00 fluorocarbon onderlijn. De vis duikt de stenen in, het is nu pompen of verliezen, ik win, mooie dikke 50tiger, snel fotootje en weer terug. Zo gaat het de middag door. Ik pak er 6 waarvan 2 mooie 50tigers en 2 van rond de 45 en 2 scholenbaarsjes, mis naast bovenstaande relaas nog een gigabak die er gelijk vandoor ging en jaja nog 2 krabben, hehe, kortom het was super (met ook nog een showtje van 2 zeehonden) en ze zitten er toch nog wel!

Hoop nog een keer te kunnen met dit mooie weer en dat horen jullie dan absoluut. En oja Paul is ook zojuist weer garriveerd van z’n succesvolle tropentrip, waarvan snel een fotoreportage hier komt, net als een prachtig filmpje van Brian, zo dat was het weer voor vandaag, nu heerlijk genieten van het zonnetje en voor diegene die nog de vliegenlat gaan gebruiken, vangzzzzze!!
Gr. Edwin

5 thoughts on “De zeebaarzen zitten er nog, twas heerlijk!

  1. Pingback: Bert en Evert, de zeebaarskoorts heeft toegeslagen… | Dyckers blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *