Ardeche, vliegvissen, de geheimen van… (2)

Daar zijn we weer. De internetconnectie is ruk en de temp soms wel erg hoog met 36 graden, maar alla t’is fijn zo met het gezin, de hond en af en toe de vliegenlat erbij. En die Ardeche….die momenteel zo laag staat… die geeft steeds meer geheimen prijs, ongelooflijk daar niemand me aan kon geven dat er uberhaupt forel zou zitten. Ik kan u verzekeren, makkelijk is het absoluut niet, ongelooflijk moeilijk en na m’n vorige mail heb ik er nog maar een paart bij gevangen in de heeeele vroege uurtjes of tegen het donker aan, als de slangen ritselen langs de oever, brrr. Enfin om maar met de deur in huis te valllen, hier gaan we dan, gevangen aan een droge vlieg herteharen sedge maat 12, op de 4, een geweldig gevecht, een geweldige vis, die nog steeds daar rondzwemt, absoluut totaal niet verwacht, echter super, maar dan ook super blij daarmee, hoppa!

Barbeel daarentegen zijn goed aan de vliegenlat te vangen overdag, op zicht, in de stroming. Mooie sterke vissen die de 4 goed krom doen buigen.

Enkele franse kennissen en vliegvisvrienden raadden me de rivier de Baume aan die vrij dichtbij gelegen was, dus een paar dagen terug daarheen gereden, naar de wat hogere delen van pakweg 1000 meter hoog, maar die rit viel tegen. Ondanks dat het 45km was, was ik meer dan een uur onderweg. En ivm de beperkte tijd kon ik maar even vissen. Twas niet veel, mooi zo, maar met de prachtige foel en barbeelvangsten op de Ardeche laat ik het hierbij.

Enfin voor de rest is het hier knetterheet met een gemiddelde van 35 graden, genieten met het gezin, de hond, die lekker meemag met vissen en zelf ook af en toe een flink stuk zwemt. In het begin zwom hij naar elke stijgende vis, maar dat is gelukkig nu minder. Hierbij nog wat foto’s die voor zich spreken, tot snel.

En diegene die bestellingen hebben geplaatst, begin volgende week gaan ze direct op de post!

Gr. Edwin
Team Dyckers

4 thoughts on “Ardeche, vliegvissen, de geheimen van… (2)

 1. Henk Karselius says:

  Ik ben vorig jaar bij ruoms geweest en ga dit jaar weer.Mijn zoon en ik hebben daar veel met de vlieg hengel gevist maar de vangst viel tegen. Nu is mjn vraag waar jij mee vist? Er zit genoeg en grote barbeel in de rivier waar de camping aan ligt maar niet gevangen.

 2. theun haaima says:

  hallo,

  dit zijn erg intressante foto’s en verhaaltjes .
  maar mijn vraag is wat voor type aftma vlieghengel heeft u daar mee gevist zelf heb ik een 5/6 aftma is dat genoeg .
  die barbeel is namelijk erg sterk (tenminste zoals ik lees)

  mvg theun haaima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *