Ardeche, vliegvissen in de hitte, heerlijk! (1)

Lekker weertje daar in NL? Hehe manoman we branden hier weg, 30 graden, t’is heerlijk zo, kortom de groeten uit de Ardeche!!

We staan bij Ruoms op een camping vlak aan de rivier de Ardeche. Prachtig stekkie zo met m’n meissie en dochter. Natuurlijk zijn de vliegenlatten mee, ik weet dat er wel wat barbeel rond zwemt en de nodige kopvoorns en wie weet karper en….

Zeg het niet hardop.

Enfin we zijn zaterdagavond gearriveerd en zondag al ff bij de rivier gekeken. Er staat 1 kunstaasvisser op de camping maar die heeft in anderhalf week nog niks gevangen, dat belooft niet veel soeps. Ik raak wel gezellig aan de praat geef wat tips met brood, kaas en mais en gisteren heeft hij de eerste barbeel gevangen, kleintje van 40cm maar toch mooi zo! Dan het vliegvissen. Zondag ging het best lekker, hier en daar een kopvoorn waarvan enkele met een mooie maat, een paar blankvoorns, serpeling en enkele karpers gespot.

En zo ben ik lekker bezig, maar heb nog niet echt mooie stromende stekken in de buurt gevonden. Mooi is het er, zeker zo in het voorseizoen met nauwelijks kanovaarders en rust. De camping is gezellig druk, maar niet overvol zoals over een maand. Op dit moment is de uitvalsbasis nog de camping maar her en der heb ik via contacten al vernomen dat het hogerop gezocht moet gaan worden, pakweg een 40min rijden, daar zit de forel en daar gaan we deze vakantie absoluut achteraan. Toch zit er iets in m’n gedachten…..zeker als ik na een redelijke wandeling een prachtig smal overdekt stuk ardeche ontdek (de rivier staat erg laag momenteel en dit biedt kansen) waarvan ik toch vermoedens begin te krijgen.

Het diepe stuk net voor het snelstromende smalle deel…prachtig zo in de vroege ochtend!

En ja hoor een half uurtje is daar dan dat kleine ardechewondertje, haha, er zit forel, en nog niet eens zo ver van de camping.

Blij als een kind ga ik even later naar de tent voor het avondeten en Mir ziet m’n glimlach al van heinde en ver. Zij is diegene die de camping heeft uitgezocht en geniet best wel een beetje mee, fijn zo! Enfin heerlijk gegeten met m’n gezin en morgenvroeg (vandaag dus) besluit ik er in alle vroegte nog eens naar toe te gaan.

Verrek zelfs de ijsvogel en waterspreeuwen laten zich vanochtend zien. Boven me cirkelen wat wouwen. Mooooi stuk, er moet meer zitten.

En meer zit er verdorie, 2 jaar geleden zag ik er al 1 in de tarn …het zal toch niet waar zijn. Ja hoor in daar zit ie dan in een holletje te knagen op een stukje hout. Ik pak het fototoestel erbij in de hoop de bever nu wel te kunnen schieten, wat bij de tarn was het niet echt gelukt, et voila:

En dat is nog niet alles want terwijl ik fotografeer schrik ik me wezenloos. Op nog geen meter langs me heen zwemt een bever onder water van rond de meter met een buikomvang waartegen je u zegt en een dikke karper helemaal niks bij is. Machtig.

Maar de ochtend zit er nog niet op, want ja hoor even later pak ik de tijgerforel nummer 2 en 3 van de ardeche, hoppa!

Zo de eerste dagen zitten erop, nog iets meer dan anderhalve week te gaan, jullie horen van me!!
Gr. Edwin – Team Dyckers

6 thoughts on “Ardeche, vliegvissen in de hitte, heerlijk! (1)

 1. raoel says:

  hallo.
  alles eerst wil even zeggen: wat een mooi stukje mooie foto’s
  echt gaaf.

  een vriend en ik gaan over 2 weken ook naar de ardeche vlakbij ruoms. heeft u mischien tips voor het vangen van forel en barbeel. op wat voor vliegen heeft u het meeste gevangen
  op welke camping stond u.
  ik hoop dat u mij kan helpen.
  mvg raoel

 2. bart says:

  Een paar jaar geleden ook gekampeerd bij ruoms in het voorseizoen, idd ook bevers gezien en andere mooie natuur!

  wel mooie kopvoorn gevangen en zelfs zonnebaarsjes, helaas kreeg ik die forel niet te pakken…

  Er zat daar ook een vracht barbeel, maar ook die blef toen onder water

  Ik denk er nog vaak met plezier aan terug, en mooi dat het zo lukt daar!

  Bart

 3. hindrick says:

  gewlwedig Edwin,
  wederom mooie foto’s
  ik zou zeggen blijf relaxen, genieten en vangen.
  veel plezier jullie daar.
  goed gedaan Mir mag de camping gegevens wel eens door geven!
  en laat de foto’s maar komen.

  hindrick

 4. raoel says:

  heeft iemand tips voor mij?
  bijvoorbeeld met wat voor vlieg?
  want ik ga over 1 week naar de ardeche?
  alvast bedankt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *