Ruizers op de droge vlieg (f fly)

Zo vang ik ze graag en zo ving ik ze ook vandaag, vele ruizers, allen aan de droge vlieg, de f fly, gemaakt van cdc black, haakje 12 en 14. Machtig mooie ruizers ving ik a/h eind van de middag nadat ik eerst ff de polder in was geweest, op zoek naar ruizers…velen gevangen, in een wonderschone omgeving, maar het formaat? Klein, kleiner, kleinst. Waar ving ik dan die mooie rooie rijers? Juistem in de stad, of beter gezegd de sloten van een nieuwbouwwijk. Ach dat wist je vast wel, best een mooie visserij hoor, alles op zicht in dit voorjaarszonnetje, ondanks de harde wind. Ik kon wat uitdewind stekkies vinden en het was genieten, maar dan vooral in de polder op m’n knietjes in het gras met m’n argon drietje. Laters, Edwin, Team Dyckers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *