Dyckersdag, bijna zover

Ok dan, het is donderdagavond als ik dit tik en het is bijna zover, dyckersdag 2011. We zijn hier druk met van alles en nog wat bezig.

MATERIALEN, SHOWROOM:
We zullen trachten zoveel mogelijk producten in een – door een klant zo mooi omschreven – huiskamershow tentoon te stellen. Alhoewel de Danielsson’s bijna uitverkocht waren hebben we vandaag toch nog weer wat binnen gekregen. Tevens hopen we morgen de zeer nieuwe Trophy serie en Seatrout serie van A.Jensen binnen te krijgen, prachtige hengels! Uiteraard zullen we veel materialen van Enrico Puglisi hebben hangen, maar ook van Airflo, C&F, Hareline, Daiichi, Fishpond, etc. Even voor de duidelijkheid er kunnen dus producten gekocht worden, maar we hebben geen pin apparaat. Wel is pakweg 1km verderop in het winkelcentrum een pin apparaat, dus daar kan altijd nog gebruik van gemaakt worden. Alles is dus 10% korting, dat je het maar ff weet.

VISSEN:
De dagvergunningen (3,50 euro) voor de vliegvissers zijn geregeld (je kunt zaterdags ook nog bepalen of je gaat of niet) en met een voorspelling van 10 graden, een stevig windje en af en toe een bui is het echt snoekweer, dus dat kon wel eens losbarsten! De dagvergunningen zijn bestemd voor de polder mastenbroek (snoek) en voor een – soms zeer goede – wintervoornstek, die we a.s. zaterdag voor de liefhebber zeker zullen prijsgeven. (mooi water hoor, vaak kraakhelder op deze wintervoorstek!!) Tevens hebben we een plattegrond van de polder mastenbroek (simpel a4tje heur) beschikbaar met wat hotspots en een kaart van Zwolle met hotspots voor diegene die verder willen gaan. Maar let op, de dagvergunning is niet voor andere wateren als mastenbroek en de wintervoornstek bestemd, dus das op eigen risico. Daarnaast zou er met de bellyboot voor de liefhebber op de grote milligerplas gepeddeld kunnen worden, waar je lopend naar toe kunt. Neem dan zeker een zinklijn, een 5 (baars) en eventueel een zware lat voor snoek mee. Bij voorkeur ook met zinklijn. Moeilijk water, zeker nu met deze kou, maar het kan soms zeker de moeite waard zijn zoals diegene weten die de blog de afgelopen jaren een beetje hebben gevolgd.

LUNCH, ETEN EN DRINKEN:
Uiteraard is de koffie, thee, fris en a/h eind van de dag een biertje voor de liefhebber bij de prijs in berekend. Van 12.00 tot 13.00 kan er geluncht worden met heerlijk sandwiches. Ook de vissers kunnen tussentijds ff voor een sandwich langs komen, hoeft niet mag wel…wel graag van tevoren aangeven, zodat we weten dat er genoeg is.

BINDEN:
De gehele dag zal ik demo’s geven van met name vliegen gebonden met EP materialen, van snoekstreamers en zeebaarsvliegen tot crabs, shrimps, sandeels en meer. Voor een richtlijn betreffende het programma (staat niet helemaal vast hoor) kijk de vorige posting. Tevens zal Brian en wellicht nog wel wat andere mensen gedurende de dag ook het nodige voorbinden en succesvolle vliegen te showen hebben.

FILMS:
Gedurende de gehele dag zullen er vele verschillende films getoond worden, van tropisch vliegvisgeweld tot adembenemende forelriviertjes en wie weet nog wat homemade movies…

TOT ZATERDAG!
Vanaf 9.00 uur zijn jullie welkom en tot 17.00 uur zal het zeker gezellig zijn, we hebben er zin in!

Namens Team Dyckers
Gr. Edwin Kerssies

Deze prachtige mastenbroek meterdame wist ik onlangs nog te vangen a/d vlieg, een makkelijke polder is het niet, maar soms kan het voor unieke belevenissen zorgen!!

8 thoughts on “Dyckersdag, bijna zover

 1. Richard says:

  Hey Edwin,

  Was super dagje gewoon weer over doen maar dan ietsjes later in de tijd begin april ofzo…dat het water meer opgewarmt is, leuk met de bellyboot de plas op !!

  Groetjes
  Richard

 2. bart says:

  Edwin (en Mirjam) bedankt voor de leuke dag!

  helaas is het mij en Mark niet gelukt iets te vangen, terwijl je precies op de kaart had aangegeven waar de vis onderwater zwemt…
  we zijn precies bij het kruisje wezen vissen, maar hebben nix gevangen, zelfs niet aaan die nimfen met vang-garantie, dus willen we ons geld terug 🙂

  Ik ben benieuwd of de snoekers nog iets gevangen hebben

  De volgende keer ben ik weer van de partij!

  Bart

 3. Paul says:

  Hey Edwin en Mirjam,

  Was zeker een gezellig dagje! De snoekers hebben vooral wind gevangen… Wel een aantal aanbeten gehad, maar niks kunnen verzilveren helaas… Volgende keer beter!

  Mazzel!

  Paul

 4. Likkoe himself says:

  1 snoek uit negen aanbeten in nog geen 20 minuten voor mij, Paul zonde tikkie, maar we hebben gescoord in een half uurtje vissen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *