Op zoek naar de Big Mama

Drukte vandaag. Na de nodige pleziertjes met het gezin had ik pas rond 14.30 de tijd. Het plan was om twee uurtjes een ijsselkolk te gaan afstruinen op zoek naar Big Mama’s. Er zit niet veel snoek, maar die snoeken die er zitten zijn vaak groot en sterk. En ja hoor na een half uurtje werpen krijg ik een knal op de EP Pink Lady, hangen, een mooi gevecht volgt. Nog niet echt een big mama, maar met 84 cm begint het erop te lijken, mooie vis, grote kop, beste tanden, heel anders gebouwd dan de poldersnoeken. Morgen maar weer eens kijken! Gr. Edwin

5 thoughts on “Op zoek naar de Big Mama

 1. Jeroen says:

  Mooie vis… Ik ga het morgen ook proberen. Ik heb nog steeds geen metersnoek gevangen, maar wie weet. De snoeken zijn aardig los als ik zo de vangstberichten en de vangstenregsitratie zie.

  Eerlijk is eerlijk, ik knoop er morgen een haring aan, maar dat vliegvissen ga ik zeker eens doen.

 2. rick says:

  lekker man!!

  Heb ook al de eerste worpen gedaan met me nieuwe #8 voelt goed, alleen nog geen snoek wetente pakken in die 2 uurtjes.
  Gisteren trouwens nog 4 snoeken gepakt in een 1,2 uur tijd!!
  3 70-tigers en 1 dikke vetlap van 94 cm!! alle 4 in stadshagen, en polder was niks:S op 1 na:P

  gr, rick

 3. Brian says:

  Prachtige vis Edwin, mooi groot en goed gebouwd. Ik hoop dat je morgen de overtreffende trap zal vangen.
  Nog op een bekende plek voor mij geweest?
  ps wellicht dinsdag toch dat cameraatje scoren.
  Groeten
  Brian

 4. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  @jeroen: zeker doen man, zoveel mooier aan de vliegenlat!
  @rick: lekker, jaja stadshagen geeft steeds meer prijs, 4 stuks is niet mis man! Mastenbroek blijft een moeilijke polder, het kan, maar ook ik heb er regelmatig geblankt, meestal pak ik de laatste jaren wel m’n snoekje, maar makkelijk is het zeker niet. 94 is top man!! Aan de jerkbait?
  @brian: nope, nou ja we zijn er langs gereden toen we zijn gaan bellyen bij de zande bij die grote kolk met die harde wind toen, weet ej nog? Samen met Tom…er waren vanmiddag 3 vliegvissende bellyers daar, ik reed langs, bleef ff kijken en zowaar pakte er 1 daar een metersnoek, kortom daar moeten we nog echt een keer heen van de winter met de belly!

  Dank heren!
  Cheers, Edwin

 5. jelte says:

  mooi snoekie hoor!
  je staat ook mooi in “Het Visblad” trouwens! dikke duim.
  zelf ook nog wel aan het snoeken geweest, hier is t 3 keer niks meer. Keer andere stekken opzoeken dan maar
  groeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *