Onverwacht bezoek bij een najaarszonnetje…

Vandaag staat een paar uurtjes bellyboten in de planning. Kijken of er nog baarzen gevonden kunnen worden in het najaarszonnetje op de grote plas bij me in de buurt. Tevens gaat de snoeklat mee voor het afvissen van enkele taluds. Makkelijk zal het niet zijn, maar ik heb er zin in. Het najaarszonnetje laat zich goed zien als ik de plas in stap. 10.3 graden is het water. De laatste keer was het nog 15,9 terwijl ik afgelopen zomer 24 graden heb gemeten. Hoe snel kan het veranderen. Na een uurtje peddelen is het nog niets, maar met dit weertje is het wel genieten geblazen. Heerlijk zo in de belly, ik houd ervan. Ik besluit om naar een afstervend wierbed te gaan waar een plateautje in de buurt ligt. Soms liggen hier nog wel wat karpers en je weet maar nooit zo in dit zonnetje. Bolletje eran en kiek’n maar…. Vol ongeloof zie ik de duikboot op 15 meter afstand langzaam cruisen, krijg nou wat, ik werp, bolletje zinkt af, hap, slik, weg, hangen, gaan, dondersssssss dit gaat hard, echt hard, en een gevecht volgt waar je u tegen zegt, 10 meter backing, 20 meter, ik schat zelfs 50 – 75 meter backing gezien te hebben. M’n arm is dit niet meer gewend – het wordt tijd voor de tropen hehe – ik begin moe te worden. In de eerste 5 minuten kan ik helemaal niks beginnen, wat staat de vliegenlat krom, dit is lang geleden, wat ongelooflijk gaaf, maar ook angstig, ben bang dat ik deze niet houd. Dan blijft de karper hangen op grote afstand en kan ik meter voor meter hem langzaam binnen halen, af en toe weer wat meters gevend. Na pakweg 15 a 20 minuten!!! (heb ondertussen de telefoon erbij gepakt, tijd in de gaten gehouden en de fotografe gebeld, of ze kon, yihaa en ze kwam er zo aan zei ze snel, met gezelschap natuurlijk) enfin na zo lange tijd dus is de vis ondertussen bij m’n belly aanbeland. Een kritiek punt omdat in de belly de vliegenlat net een andere curve krijgt en met dergelijke gewichten je verbaast staat hoe krom een hengel kan staan. Gelukkig heb ik m’n kleine maar ozo fijne mclean netje mee, met weger, zodat ik de karper ook kan wegen, geen must, maar toch best leuk. Enfin de vis is natuurlijk ook behoorlijk kapot en rustig glijd hij met de kop het net in. Hebbes! Dat past maar net…. een van m’n mooiste karpers ooit is het resultaat.

Ondertussen is de fotografe ook gearriveerd voor wat foto’s, ik lach van oor tot oor, mijn dag kan niet meer stuk en hierbij dan nog maar wat foto’s van dit prachtbeest.

Enne bedankt m’n 2 lieve schatten, prachtige foto’s, super!

15 thoughts on “Onverwacht bezoek bij een najaarszonnetje…

 1. Brian says:

  Gewelidg Ed!! Gefeliciteerd man wat een prachtbeest en wat een geweldige dril moet dat geweest zijn.
  Ik denk dat je van geluk mag spreken dat je er een zag zo lat in het seizoen.
  Weer was rond Utrecht heel wat anders, alle watertjes complete blowout vanwege het vele regen wat gevallen is.
  Groeten
  Brian

 2. bart says:

  Wat een fantastische vangst edwin, alle moeite en doorzettingsvermogen in de plas komt er zo geweldig uit!

  Ongelofelijk dat je die nu in het najaar nog hebt gevangen aan een vliegenhengel uit een bellyboat!

  Bart

 3. hendri says:

  haha en daar zitten die pieper/boillie vissers dan weken voor aan het water:) onse edwin ziet er 1 zwemmen, werpt hem aan, en hoppa! super vet edwin! wat een prachtvis.

 4. Likkoe himself says:

  ZO! supervette karper!
  Ik denk dat je gok zelfs een tikkie aan de lage kant is, gok ‘m 35-37 pond….
  Heb zo’n zelfde monster een keer gevangen aan m’n (ssssst) tweetje….

 5. hindrick says:

  geweldig gedaan en wederom mooie fotoos.
  en dat nog met behoorlijk koud weer.
  mij zelf viel op dat de vis op de plas de dag er voor rond de 4m verbleef.
  op 6m geen beet gehad.
  echter maandag leek het wel anders om.
  ga zo door. tot in de winter!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *