Kingfishers & een bont gezelschap

Vorige week een binddemo bij de altijd gezellige club uut kampen, oftewel the Kingfishers, gegeven. Samen met Ad, waarbij Ad uitleg gaf over onderlijnen voor snoek en ik weer de nodige EP streamers van snoek tot zeebaars, shrimps voor zeeforellen wat bonefish vliegen een aanverwante heb gedemonstreerd. Enfin hoogtepunt van de avond was een super gezellig gesprek met 2 bijzondere personen. Ad Swier, diegene die het vliegvissen op snoek in de wereld heeft neergezet, jaja zover wil ik wel gaan, alhoewel hijzelf het altijd zal ontkennen en dat siert hem. En aan de andere kant Kurt, geweldige vent en de persoon die me pakweg 25 jaar geleden een vliegenlat in mijn handen drukte en “probeer maar” tegen me zei toen ik alle moed verzameld had om in Hattemerbroek tijdens het snoekvissen met de ondexspinner in het plaatselijke poldertje hem zag staan met de vliegenlat… sindsdien is het virus aangewakkerd en daar was Kurt zeker mede oorzaak van, Ad trouwens later ook, bedankt heren!

Genieten!

5 thoughts on “Kingfishers & een bont gezelschap

 1. Vin says:

  oeehhhhhhhhhhhh…
  hoeveel handdrukken ben ik nu van “the (pike)master” af…?!
  wel gaaf:)!!!
  (wat vond Ad van je EP-streamers?,
  en wat had hij voor “nieuws”(?) over snoekonderlijnen?)
  Vin

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Haha dat ligt eran, indien je volgend jaar mei een weekje tot 10 dagen vrij kunt maken voor een tripje ierlands pike dan kon je wel eens dichter bij zijn dan je denkt…kortom er zijn wat plannen… Enne meneer is een bontvisser, maar weet niet beter, hehe, was zeer nieuwsgierig dussss en heeft nu wat ep streamers in z’n flappie zitten.

  Ad maakt ze zelf van titanium, mooie leaders, waarschijnlijk binnenkort hier verkrijgbaar….
  Jooo

 3. Vin says:

  nu ben ik leraar…
  en die hebben in mei altijd wel even tijd…
  ben benieuwd…BB mee?:)
  Goede zaak: de EP’s in meneer zijn tas…!

  van die knoopbare titanium?…

  Vind de EP-new style er super uitzien overigens!

 4. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Thx man!

  Knoopbaar titanium of staaldraad of whatever werkt niet, absoluut niet doen, drama!!
  Nope gewoon American Fishing Wire (AFW) titanium 10 meter en gaan. Prachtige veren zodat er snel gewisseld kan worden van streamer en deze een goede actie kent, enfin maar dit zie je binnenkort wel hier.

  Enne jaja belly mee alhoewel boten huren ook een optie is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *