ENJOYing the hottest day of the year!

zo daar ging ik weer, alles gedaan wat ik vandaag moest doen. boodschappen voor het feestje van vanavond, autotje gewassen, en nu? Het begon al erg heet te worden rond 11 uur.
Toch maar even vissen dan? Ach waarom ook niet, ik was vrij en had nog wat uurtjes over voor de wedstrijd tegen brazillie. Dat werd zoizo zweten, dus kon ik nu ook wel even in de volle zon eropuit.

Met de spulletjes op de fiets richting kanaal. Ideaal, je zit dan mooi hoog en kan goed in het water kijken. Het eerste stuk was echt niks te zien. qua vis dan, er zwommen wel een paar jonge gezinnen meerkoetjes en eenden, ook een mooi gezicht natuurlijk. ook nog een moeder fuut met haar kroost achterop tussen de vleugels, gaaf hoor!
Even verderop zag ik een boeggolf in het water, daar zwom wel wat. En ja hoor een dikke rug doorkliefde het water en zwom uiterst relaxed op het midden van het kanaal.

Fiets op de grond, schepnet aan de broek, en gooien. Heaas, deze vis had geen enkele intresse in mn bolletje. Een stukje verderop lagen een aantal grote plukken wier in het water en hier leek het wel een karper bijeenkomst. Zeker 10 vissen zwommen en lagen in en rond het wier. Aantal ervan aangegooid maar ze waren erg sloom, of zwommen zelfs achter alkaar aan zonder het bolletje ook maar aan te kijken.

Opeens zag ik een vis alleen met een rustig gangetje zwemmen, precies op een mooie afstand, ik gooide, het bolletje zonk, en hup daar ging hij! Een zeer sterk, niet megagroot, maar erg mooi schubkarpertje schoof een minuut of 5 later het net in!
ondertussen was er een oudere man gestopt die vroeg: is dat nou een snoek? nee vertelde ik, een karper, of hij wel even een foto wilde maken. Gelukkig wilde hij dat, en maakte een paar mooie plaatjes.

Zo die was snel gevangen ik was nog geen uur bezig! Even leek het dat de meeste karpers door de dril andere oorden hadden opgezocht, maar al snel zag ik alweer wat vissen zwemmen. Aan de overkand van het kanaal, bijna tegen de betonnen muur aan, zag ik 2 vissen zwemmen waarvan ik dacht dat ze behoorlijk groot waren. Met moeite, en met hulp van de wind kreeg ik de lijn toch vlak bij ze in de buurt. Ze draaiden een keer om de bol heen maar er gebeurde niks. Ze zwommen verder. Snel haalde ik de lijn binnen en gooide opnieuw voor deze 2 vissen in. de bol landde op ik denk zo’n 40 cm voor ze en even gebeurde er niks. Toen leek het alsof de verklikker erg langzaam onder water verdween, ik sloeg aan en het water ontplofde! een gigantische boeggolf knalde naar rechts en ik moest alle zeilen bijzetten. Wat een kracht! Ik haakte de vis denk ik op een meter of 20, en nu vloog hij nog veel verder weg! mn hengel stond zo mega krom dat ik bijna bang was dat hij het zou begeven. de vis was echt niet te houden. het eninge wat ik kon doen was lijn geven en nemen. dit ging een tijdje zo door en ik was al zeker een kwartier bezig toen er een stelletje aan kwam fietsen, deze meneer vond het maar wat intressant en heeft een paar mooie foto’s gemaakt! als je de fot’s van de 2e vis bekijkt zie je ook wel hoe groot de staart en borstvinnen van de vis zijn, daar komt dus al die power vandaan!! Al met al in 2.5 uurtje 2 erg mooie vissen gevangen! nu klaarmaken voor de wedstrijd!!

groeten Thomas

3 thoughts on “ENJOYing the hottest day of the year!

 1. Vincent says:

  mooie vissen Thomas!
  Vooral die laatste is een bak, wat een staart.

  hahaaaaaaaaaa Edwin….”I told ye so!”
  Dat is het lot van de (voorheen…) vliegzwiepende jonge vader!
  Maar ja…er komt veel moois voor in de plaats (leuk he al die visite?!!…)

  groet,Vin

 2. Likkoe himself says:

  SUPERVET!!!
  Wat een mooie karper!

  ennuh; Ed, het vaderschap heeft inderdaad zo z’n voor- en nadelen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *