Roofbleistreamertjes voor het seizoen 2010

Gisteravond even gezeten om een nieuwe lichting roofbleistreamertjes te maken, die het natuurlijk ook zullen doen op o.a. het zoute voor zeebaars, makreel, etc.

Haak: Daiichi Saltwater 2546 #2/0
Body: EP Fibers White, EP Fibers Red (staartje)
Flash: EP Sparkle Pearl
Rug: EP 3D Fibers Olive & Pilchard
Eyes: Dyckers 3D Epoxy Eyes 6mm
Epoxy: EP Epoxy 1 minute
Binddraad: Uni Mono Thread

1. Zet binddraad op en bind een klein stukje EP Fibers Red onder op de haaksteel als staartje.
2. Bind daarboven een toefje EP Sparkle in voor het glinster effect. (ook kort en klein houden)
3. Bind op de haaksteel de eerste pluk EP Fibers White in en spreid het als een ovaal over de haaksteel, zodat de fibers gelijkmatig verdeeld zijn. Enrico vouwt de fibers ahw dubbel om het binddraad en dat hebben we bij dit streamertje ook gedaan.
4. Bind een kort plukje EP Fibers White in aan de onderkant van de haaksteel en doe hetzelfde aan de bovenkant maar dan een langer stukje. Tussentijds kun je wat EP Sparkle inbinden (aub niet teveel het moet wel op een visje lijken)
5. Dan nog 2 a 3 plukken EP 3D Fibers Olive /Pilchard bovenop en hetzelfde aantal aan de onderkant van de haaksteel maar dan kleine stukjes EP Fibers White voor de buik.
6. Boel afbinden voor het haakoog.
7. Pak de epoxy, meng het en leg een laagje over het kopje binddraad bij het haakoog ter versteviging. (punt 6)
8. Pak de 3D Epoxy ogen, leg een flinke druppel epoxy op achterkant (die kleeft) en druk het oog op de fibers. Doe dit uiteraard ook bij de andere kant op gelijke hoogte. Als je een goede druppel gebruikt en even stevig aandrukt, dan blijft het oog absoluut zitten.
9. Ondertussen is de 1 minute epoxy zo goed als droog en kun je de EP Streamertjes nog ff ergens te drogen hangen, of gewoon direct in je vliegendoos prikken klaar voor gebruik en je hebt geen epoxy molen of wat dan ook nodig..

Laat de roofblei nu maar komen, Succes!
Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *