Soms zit het mee en soms zit het…

giga, maar dan ook giga tegen. Gezellig hebben we het gehad, meer dan gezellig. Het weer was ook top, vooral de zaterdag en zondag. We zijn dus een paar dagen naar Ovm geweest, Tom en ik. vele mensen weer handen geschud, zaterdagavond heerlijk aan een kampvuurtje gezeten met Paul, vriendin, Jeroen en Sebastiaan, die we allen toevallig daar tegenkwamen. We hebben ons dit keer gefocust op het “begin deel” van het meer, van de blokhutten richting de hoge wand bij de electriciteitsmasten. Toch zeker genoeg vis zien azen, alhoewel de hoeveelheid netten ons echt deed schrikken. Vooral bij dat eerste net plusminus palen 80 meter links van de zoutwateruitlaat. Tijdens het bellyen in het kraakheldere water viel me een touw op de bodem op die ik ben gevolgd. Niet veel later zag ik het koepelnet van pakweg 4 a 5 meter lengte met de eerste koepel een doorsnede van 1 meter op de bodem liggen. Er zat zo te zien nog niks in, maar of dit alleen voor palingen bedoeld is? Ik waag het te betwijfelen. vervolgens het touw gevolg want ik was nog zeker 30 a 40 meter verwijderd van de palen waar de “normale” netten aan bevestigd zijn. En ja hoor even verderop eenzelfde koepelnet en m’n vermoedens werden de waarheid. Ik heb er zeker nog 6 zien liggen tot aan de palen. Een behoorlijk zuur gevoel houd je eraan over, “helaas” heb ik geen vis er vast in zien zitten anders was er zeker een foto gemaakt. Maar hierbij toch een fotootje van het net onder water. (later heeft Paul nog een dergelijk net die aan de overkant op de kant lag, maar wel wat kleiner was nog gefotografeerd – foto’s volgens later)

Enfin terug naar het vissen. Het was taai maar wel prachtig. Vrijdag was het heerlijk rustig en wisten we wat uitzettertjes te vangen en een beekridder, verder wat vis gemist. Bijzonder was ook de school haring die we midden op het meer belaagd zagen worden in een bijna vlakke waterspiegel. het was te ver weg om er snel heen te bellyen, maar wat een machtig schouwspel om te bekijken.

Zaterdag was het al een stuk drukker aan het meer, zowel met vissers als met duikers en begonnen de tegenslagen zich op te stapelen. Het zat ons niet mee en dat terwijl het zonnetje heerlijk scheen en we genoten van het weer. Op een of andere manier ging het niet lekker, ook niet van Thomas zijn kant. Je hebt van die dagen, eens in de zoveel tijd, dat je beter de hengel aan de wilgen kunt hangen en een wijntje of biertje gaat pakken. Na behoorlijk wat uurtjes bellyen en 2 aanbeten te hebben gemist vonden we het voorlopig welletjes. Eerst goed eten en vanavond nog maar even zien. Maar ondanks dat we ze wel zagen draaien wisten we ‘s avonds ook niks te pakken. Een behoorlijke domper, dat hadden we niet verwacht. Paul – die samen met vriendin – ook een blokhut had geboekt, spraken we later en hij had er nog een aan de andere kant van het meer gevangen. Knap werk, want verder hebben we ook niemand die dag zien vangen.

Het bier smaakt goed, zeer goed en het wordt een late avond. in tegenstelling tot vorige dagen was de beslissing al snel gemaakt om het zondag rustig aan te doen en rond half 9 stap ik uit het huisje. halleluja wat een drukte, duikers af en aan, gekkenwerk. Ok dan, rustig ontbijten, kop koffie en dan zien we het wel. Er valt veel te zien en het zonnetje is al sterk. We hebben het een beetje gehad, komt niet vaak voor, maar vinden het eigenlijk wel goed zo, dit is ons weekend niet, het zij zo, is niet anders. Toch besluiten we rond 10.30 uur ff bij de loswal te kijken of het daar ook zo’n drukte van belang is. En ja hoor eerst komen we de nodige duikers tegen en als we dan naar rechts kijken, oef ik begin te tellen, 1, 2, 3, ….. 22 vliegvissers, wat? ja hoor 22 vliegvissers tel ik en dat terwijl we vanochtend bij het groene strand, jaja ook daar, al 4 bellyboten en 2 hobies telden en bij het puntje van de kant van oostvoorne nog eens 8 bellyboters, tel ik die 4 bellyboters nog niet mee bij “ons hoekje”, druk dus, te druk ons inziens bij de loswal, al hoor ik later dat er aldaar wel gevangen is. Enfin we besluiten al wadend het eerste stuk van het meer te pakken, daar is het nog redelijk rustig. Nog even een laatste inspanning, proberen een mooie regenboog te vangen en dan, tuurlijk, zakken we beide weg in een gat. Hop de mobiele telefoons kaduk, dat kan er ook nog wel bij, pff. Even later vangt Martin een regenboog vlakbij me vanuit de bellyboot (foto’s volgen) en na nog even te hebben gevist vinden we het welletjes. Als we alle spulletjes dan eindelijk weer in de auto hebben, komt Paul naar ons toe lopen net terug van enkele uurtjes vissen aan de andere kant. Was het nog wat? Nope antwoorden we in koor. En jij? yep had er 2 waaronder een cool groot mannetje. na de foto’s te hebben gezien, Paul te hebben gefeliciteerd, stappen we in de auto, we kunnen er nog om lachen ook, een supergezellig weekend, met weer de nodige bekenden, maar wat betreft het vissen, gaan we dit snel vergeten en onderweg in de auto, gingen de gesprekken al snel weer over de paaitijd in de ijssel, de baarzen, de karpers, zeebaarzen, roofbleien etc., nieuwe belevenissen in het verschiet, gelukkig maar, ff het ovm laten liggen, want we hebben het voorlopig gehad, alhoewel………tijdens onze volgende sessie ergens hier in de buurt zal waarschijnlijk dat meer wel weer ter sprake komen, maar voor nu, even niet! Laterssssss, Edwin – binnenkort meer foto’s.

5 thoughts on “Soms zit het mee en soms zit het…

 1. cornelis says:

  het blijft vissen…. bij ons clubuitje pas is er ook weinig gevangen… een amerikaan de mee was als gast ving er op zijn 3e worp een van 60cm….later op de dag nog 1… het gevoel ken ik dus….

  grt. cornelis

  ps : 22 vliegvissers geteld….dat is inderdaad minder…

 2. Likkoe himself says:

  Paul ‘buitencategorie’ van Dijk had je in zo’n groot McLean-net moeten doen 😉

  En als de netten geen zichtbare stok hebben, zijn ze illegaal…. Kon je ze er niet uithalen?

 3. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  fuiken waren er geen 2, maar minimaal 6 !!!! achter elkaar. Ze lagen te diep om eruity te halen. We hebben ze overigens zaterdagochtend tussen 6 en 8 uur bezig gezien. Dikke motor achter hun boot over het meer heen scheuren, ja scheuren ja, want wat gingen ze hard! Ik vertrouw ze niet…

 4. Likkoe himself says:

  Dan had je dus meteen moeten bellen…..
  010-2743333, meen ik
  Of gewoon 0900-8844

  Als het lekker warm is, dan ga ik er wel een paar uittrekken, zwemmend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *