FlevoOnIce, VNV bedankt!

Zo dat was me het dagje wel. Gisteravond kreeg ik de nieuwsbrief binnen van de VNV en daar viel me iets op, wederom een verhaaltje over de nieuwe vijver bij FlevoOnIce. Nu ben ik muv van het OVM – wat ik echt een prachtig meer vind – niet zo gek van forellenputten. Het kan me gewoonweg niet zo boeien. Begrijp me niet verkeerd, eind jaren 90 was ik regelmatig op de eemhof te vinden, vliegvisten we in emst, etc. maar tja ik heb gewoon veel meer met wilde vis, van snoek en voorn tot zeebaars of karper, ach noem het maar op. Maar deze periode is altijd lastig. Het vliegvissen op snoek loopt op zijn einde, de voorns vertrekken uit de havens, winde is hier in deze omstreken lastig en vind ik eigenlijk veel mooier in de zomer met bijv. de droge vlieg, zeebaars is nog te vroeg (ik heb al wel berichten gehoord!!) net als de karper, alhoewel zodra het eerste echte zonnetje doorbreekt dan gaan we het proberen, zekers de weten, wat heb ik daar zin in zeg, enfin wat moet je dan nu? Vaak pakken we deze weken om een paar keer naar OVM te gaan, echter ik had vandaag pas vanaf 13.00 uur de tijd, weet je wat, ik ga eens kijken op de nieuwe vijver van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers, zover rijden is het niet van Zwolle.

Enne er staat nog een afspraak met o.a. Thomas, Wilco, Vincent en nog wat gasten, tijd voor een verkenning dus!

Het is een kale vlakte, met een skeelerbaan eromheen. Tevens is er een ijsbaan, waar velen afgelopen winter geschaatst hebben. Nu was er buiten een leuke groep dames die op skeelerles bezig waren geen kip te bekennen. oja aan de overkant stond een vliegvisser, maar die ving niet veel. Volop in stevige wind tuig ik ietwat onwennig de 5 lat op. De belly was mee, maar ik wilde het toch eerst vanaf de kant proberen, de harde wind lonkte ook niet echt om in de bellyboot te gaan zitten. De voor ons al zo vaak ideale montage op zowel ovm, baars, zeebaars, etc. wordt klaargemaakt. Zinklijntje en een leader van 2,5 meter met daaraan dit keer een klein verzwaard streamertje gemaakt met grizzly maraboe tan (zie hier) moet het doen. Deze imiteert eigenlijk verschillende aassoorten. Ik bind dit streamertje bij voorkeur zonder oogjes, en kan zodoende dienst doen als klein visje, libellenlarve, leeches en nog veel meer voedsel. Ik houd daar wel van, geloof eigenlijk wat betreft dit soort situaties niet zo in realistische patroontjes (wel als je garnalen, of prooivisjes wilt imiteren, zoals we bijv op ovm doen en uiteraard met onze ep vliegen) en weet niet welk voedsel de forellen hier prefereren. Ook denk ik dat de hengeldruk nog niet zo groot is en zodoende de forel agressiever kan azen. Ach het is maar een gedachtespinsel, maar het voelt bij mij goed.

Het streamertje gaat eran, ik gooi tegen de stevige wind in, laat de lijn pakweg 8 sec zinken en strip het geheel vrij snel binnen. Er gebeurt niks. Zo volgen er enkele worpen en dan – verrek – voelde ik daar iets? Weer werp ik naar de rietkraag, wacht ff, strip binnen, bang hangen, hee die gaat lekker, mooi man!! Een minuutje later onthaak ik de 40cm lange bijna tegen witachtige regenboog, best wel sterk die “bows” hier, leuk man!! Voor de rest kan ik kort zijn, in iets minder dan 3 uurtjes tijd pak ik er nog 16, wat het totaal op 17 neerzet. Dat had ik niet verwacht! De meeste regenbogen zijn zo rond de 40cm met enkele uitschieters tegen de 50 an, die m’n 5 goed krom trekken. Al met al een zeer prettig middagje beleefd op een watertje waar ik toch zeker eens terug zal komen enne wat betreft die afspraak mannen, laat maar snel komen, hehe, heb er zin in!!

Hier nog wat fotootjes…

2 thoughts on “FlevoOnIce, VNV bedankt!

 1. Vincent says:

  hahaaaaa!
  Leipe shit gast!
  Dat zijn er veeeeel!
  Nouwe…snel die afspraak maar maken…nu ze nog honger hebben en het nog een beetje fris is voor overige zwiepers!
  Waren de regenbogen al weer een beetje gevuld?..!

  mooie platen!
  hoi,Vin
  (ik had vanmiddag “lekker” niks…1 misser van een harinkje…zelfde stek als afgelopen zondag, zelfde tijd…kun je nagaan!)

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  De regenbogen zagen er zeker goed uit. Sommigen nog een beetje dunnetjes, maar ze ware allen mooi sterk, geen beschadigingen en dus best ene leuke visserij. Het is een leuke plas, maar kan absoluut niet tippen aan ovm en de eemhof vind ik ook mooier. Echter de vangsten maken veel goed!

  Het mooie weer komt eran Vincent, heeeeeerlijk!
  Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *