De laatste van het seizoen 2009/2010?

Het is vrijdagmiddag rond half 4 als ik in de auto stap om nog ff 2 uurtjes in de haven te vliegvissen op voorn. Het is een klein kwartiertje rijden en de stek ligt mooi in de luwte. Heerlijk vissen zo na een drukke werkweek. Echter na een half uurtje heb ik nog geen tikje gezien en ik heb dan ook het vermoeden dat ze weg zijn, richting groot water, richting de paaistekken. Wellicht dat ik nog een keertje terugkom, maar het is volgens mij gebeurd wat betreft de havenvisserij. Dus op naar een plas in de buurt. Hier zwemt de nodige baars en die wil soms in deze maanden al de taludjes opzoeken, heb er zin in. Het water is mooi helder in de plas en ik kan bijna de bodem zien. Heerlijk vissen zo, maar niet ideaal voor de baars, dat weet ik van vorige bezoeken. Dus dan toch nog ff snoeken? De helderheid lonkt, machtige mooie visserij zo waarbij je alles kunt zien en zodoende besluit ik het laatste halfuurtje voor eten toch nog ff te snoeken. En ja hoor na de 5de worp knalt er voor mijn voeten al een mooie 70tiger richting EP Moon, shit mis. Nog ff teasen, maar esox lucius laat zich niet meer zien. dan nog wat verre worpen. Baf op pakweg 20-25 meter is het hangen. Ik zie de vis vanonder schieten, machtig mooi gezicht en een sterke dril volgt. Ff snel een fotootje en het dikzakje van in de 60 kan terug. De laatste of niet, ik weet het nog niet, toch was het weer genieten. Een prachtige visserij zo met de vliegenlat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *