Een rondje polder

Na een flink aantal bestellingen afgelopen weekend te hebben verwerkt (dank, ze zijn dus onderweg!) ben ik gistermiddag er toch nog even uitgegaan. In eerste instantie in de stad, waar toch vrijwel alles dicht bleek te liggen. Opmerkelijk was een van m’n wintervoornstekken, vlakbij woonboten waar nog een stukje water open lag. Ik was niet de enige die dit opgemerkt had, de stek werd bewoond door 25 vissende aalscholvers en daarnaast nog eens een stuk of 10 op de ijsrand aan het uitrusten, een triest gezicht. Het worden er gewoon echt teveel naar blijkt dat verderop in de Mastenbroekerpolder ieder open stekje wordt bevolkt door minimaal 2 aalscholvers… Maar laten we dit bericht positief eindigen, want het blijft prachtig om zo door de polder te rijden. Het vliegvissen is drama nu, maar de buizerd, valken, smienten, koppeltjes doodaars, de eerste zwanen die elkaar aan het verleiden waren, meerkoeten die bezig zijn met hun verleidingen, witte reigers en die normale met hun lange regenjassen an, fazanten, hazen, reeen en nog veel meer van dat moois, kortom het was ff goed toeren en die lente die komt eraan, de natuur laat de eerste tekenen zien, eindelijk, nou ja laten we het hopen, het wordt echt tijd!

One thought on “Een rondje polder

  1. Brian says:

    Yep, gisteren ben ik laat in de middag nog even op pad geweest. Vissen was erg taai, de dames liggen er wel maar ze willen nauwelijks achter de vliegen aan. Ik had een misser en een trage kijker, geen herkansing, ze hadden er gewoon geen zin in. Maar met het zonnetje dat door brak was het een mooi middagje.
    groeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *