IJs, ijs, veluwe en wat shrimps…

Yep het is prachtig als we vanmorgen met abeltje in de – toch wel 20 cm dikke – sneeuwlaag op de veluwe wandelen, zoals we dat zo graag in het weekend mogen doen. Het heeft wel wat met vliegvissen te maken zo, want wat zien we een sporen, van grote edelherten, tot (wroetende) wilde varkens. We zijn de eersten op dit stuk deze ochtend en de veluwe is bedekt met een prachtig wit laken. Na een tijdje zien we een klein vrouwtjes hert, even hebben we contact met elkaar en dan huppelt ze weg, mooie gezicht zo’n beest in het wild. Na een stevige wandeling van 1,5 uur komen we weer thuis aan. Ik wil er nog ff op uit, snoeken, maar tis de laatste tijd drama. Die plekken die hier vrij zijn – en dat zijn er verrekte weinig, buiten de ijssel om – laten totaal geen leven zien. Geen wegspringende visjes bij het langskomen van de ep moon, geen boeggolven van een volgende snoek, helemaal niks. Tis pet, 3 keer pet en ik lees en hoor ook zeer slechte berichten. Denk zelf dat de prooivis een veilig onderkomen onder het ijs heeft gevonden, veilig van de aalscholvers en natuurlijk gaat de snoek daarachter aan. Na 2 uur zoeken, af en toe een wakje bevissen, geef ik het op. Tijd om maar eens wat nieuwe EP Shrimps aan de site toe te voegen, succesvolle zeeforel en oostvoorne vliegen, en daarnaast de eerste van 4 nieuwe sets van Wilco erbij te zetten, buzzers, topvliegen voor de forellen op bijv. de kool, of de eemhof, maar natuurlijk voor elk reservoir, lekker driftend op de wind in een doubletje vissend. Enfin hopende op snel wat meer water tot me beschikking, of anders echt ijs, want dan gaan de ijzers eronder, ook mooi. Het is genieten, maar toch knaagt er iets, laterssss!

Oja er staat nu een groot pakket bij de Ned. douane te wachten en kan ieder moment binnenkomen. O.a. inclusief Enrico Puglisi producten, DNA, wat cutters en meer. Voor diegene die al een pre-order hebben gegeven per mail of telefoon, we verwachten ze eind deze week te verzenden. je hoort dus zsm van ons!!

6 thoughts on “IJs, ijs, veluwe en wat shrimps…

  1. Dyckers, Pure Flyfishing says:

    Yup en wat dacht je van de crease fly cutters? Ook hiervoor hebben we een compleet pakket samengesteld inclusief sheets, foam, etc. enne er komt een lanyard in da house, hehe.

    Ben het overigens wel eens met een van de posters op prikbord nav jouw streamertje, ziet er goed uit, maar dat flash ist sooo kaput!! Wel mooi streamertje heur!!

  2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

    DNA Holofusion White, Sky Blue, Medium Olive, Shrimp, Tan, Bright Yellow, Smoke & Neon Chartreuse binnenkort in da house net als DNA Chromosome Flash……frosty fish fibers volgen denk ik later, maar kan ik nu nog moeilijk aan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *