Een spiegeltje aan de carpbol…

Berichtje van Thomas; aan het einde van een veel te warme werkdag een kort bericht van m’n neef: vanavond op karper?? Nou die keus was snel gemaakt. Met deze temp wisten wij wel waar we ze moesten zoeken. Snel een hap gegeten en de spullen in de auto gegooid, m’n neef met de vlok en ik natuurlijk met de vliegenlat.

Aangekomen bij het water viel het wat tegen, weinig vis aan de oppervlakte, maar wel hier en daar wat scharrelende vis zo aan de bellen te zien. Chris gooide er wat brood in en heel af en toe werd er wat van de oppervlakte geslurpt. Even later was het ineens HANGEN vanaf de andere kant, hij had er een! Een mooi schubje voor Chris die al tijden niks had gevangen. We stonden even na te genieten toen ik in mijn linker ooghoek iets zag draaien. De lijn op lengte werpend liep ik er heen. Aangekomen bij wat nog over was van de kolk zag ik hem, een mooie spiegelkarper, de Carpbol Greyolive schoot door de lucht en dwarrelde een cm of 25 van de vis op het wateroppervlak, hij zag hem direct, draaide, en weg was mn lijn! Even later kon ik deze mooie vis landen! SUPER!! Thanks to de Carpbol Greyolive again…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *