Karper aan de vliegenlat: 10 pond spieren

Volgende week gaat het zonnetje pas echt weer schijnen, maar gister kon ik het toch niet laten. Als voorbereiding voor de mooie, lees zonnige, tijd die er weer aankomt, ben ik nog ff op pad geweest. In eerste instantie een nieuwe karpervlieg getest, veel gelijkenis hebbende met een bonefish bitter, 2 aanbeten gehad, maar toch gemist, er moet dus nog gefinetuned worden. Enfin dus uiteindelijk de broodbol eraan en ja hoor na wat karpers gespot te hebben, die niks deden, zwom daar het mooie schubje van wat later bleek 10 pond. Even lag daar het broodbolletje muisstil in het ondiepe hoekje tegen de bodem, enkele seconden maar, vervolgens een kleine trilling op de beetverklikker en weg is ie, zo hard, een echte run zoals karper dat kan doen, in een split of a second gebeurt er veel, ik sla aan en de A.Jensen #7 lat staat geweldig krom, maar laat ook zijn body zien. Een beetje backing komt tevoorschijn en weer een run, door het riet heen en er weer uit. De 23/00 blijkt voldoende te zijn, sommige angstige momenten meenemend, heerlijk weer zo’n bundel spieren aan de andere kant van de vliegenlat. Ff poseren en daar gaat ie weer, till next time baby! En laat nu het mooie weer maar komen, tijd voor de bullebakken die liggen te zonnen wachtende op een carpbolletje die heel langzaam voor het neusje wegzakt, hap slik weg hangen, yiiiiiiiiiiiiiiiiii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *