Another golden Beauty – Carp on Fly

Vandaag nog ff een paar uurtjes op pad geweest. Het was rustig, dwz wel wat karper gezien, maar de wind gooide roet in het eten. Ook vertoonden een aantal karpers al paai neigingen. Uiteindelijk onder een overhangende struik een vis echt zien azen. De worp was lastig maar lukte. Langzaam zonk de carpbol naar beneden, maar niks hoor. Na enkele seconden geef ik een klein rukje en laat de bol weer zakken. Dat was het moment dat de bekende schot kwam. Heftig schiet de beetverklikker weg, hangen en het beuken kan beginnen, heerlijk, een niet al te grote, maar het is genieten geblazen. Even later ligt de vis in mijn ingewijde MCLEAN net, fijn netje hoor :)) Enfin binnenkort nog maar weer wat uurtjes pakken, laterssss enne succes voor diegenen die het momenteel aan het proberen zijn, vele mails heb ik mogen ontvangen en eens pak je ook zo’n bullebak. Geduld is een schone zaak, zeker bij het vliegvissen op karper, maar once you get hooked….maak de borst maar nat!

6 thoughts on “Another golden Beauty – Carp on Fly

 1. Brian says:

  Mooie vis, ben ook even 1 uurtje gegaan en heb toch op een moeilijke plek een aanbeet weten te krijgen. Helaas ging het zetten niet goed en zag ik hem enkel uit het water komen. Tja jammer zou de eerste schubkarper zijn geweest. Ach morgen weer een dag
  grtz

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Weeromslag zal moeilijk worden maar wie weet en anders eind volgende week weer zoals de voorspellingen zijn. Btw die vorige van jou is toch duidelijk een schub hoor, bedoel je soms een spiegel? Uit het water komen, of die vette boeggolf, dat is gewoonweg super, jammer dat je hem niet had, maar het hoort erbij af en toe mis je of sla je te vroeg (ik had ook nog 2 missers, waarvan jaja weer eentje rond de 30, hengel stond zo krom als een hoepel! Maarruh waar had je de aanbeet op, maisbolletje? Enne houdt ons op de hoogte, gaat lekker zo!

 3. Brian says:

  He Edwin,
  sorry ik bedoel ook een spiegel, vind het toch een merkwaardig mooie karper. Ik had de aanbeet op een carpboll. slowdriftend tussen de pompbladderen, plots toch met een ferme tik de strikeindicator weg zien lopen. Ik was er helemaal niet van bewust en ging er vanuit dat het een loze actie zou zijn. kortom echt zo’n situatie waar je de boel verspeeld. Maar weer wat geleerd. Ook het gras in moeten duiken aangezien je er eigelijk niet mag vissen, de campuspolitie reed langs. Daarom hebben al die karper lui camo-kleding aan 🙂
  eind van de week nog naar het OVM?

 4. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Hehe dus we mogen jou ook binnenkort aanschouwen met camoukleding.

  Carpbol, das ook altijd nog een van onze toppers, blijft gewoon een superkarpervlieg. Raar eigenlijk dat de gasten overzees dat nooit gebruiken, nu weet ik dat de karper daar veelal op een andere wijze in verschillende wateren wordt benaderd, maar toch…

  Moet nog een hutje regelen, lijkt me geen probleem, dus vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag/avond staan we aan het meer, of toch nog ff aan zee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *