EP-GM pikestreamer

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de EP-GM, oftewel de Enrico Puglisi Green Madness pike streamer. (wat een naam zeg, EP-GM dus) Helaas had ik niet al teveel tijd, dus is er gevist van half 4 tot half 6, maar gekkenwerk was het en wat hebben we genoten! De snoek was los en erg gewillig. Helaas niet echt supergroot van stuk, maar de hoeveelheid maakte het tot een topdag. Binnen 2 uurtjes tijd meer dan 10 aanbeten, waarvan 7 gevangen, geweldig gewoon. Deze snoekstreamer heeft dan ook echt zijn kracht bewezen. Prachtig beweegt hij door het water door de enrico puglisi fibers en zelfs na 7 snoeken is de streamer nog exact intact, inclusief ogen en flashmateriaal. Na een vangst is het een wirwar van fibers, echter na 1 worp herstellen ze zich en komt de streamer direct weer terug in zijn oorspronkelijke bedoelde vorm en oogt net als een echte prooivis. Tergend langzaam zakt de streamer weg als je stopt met strippen en bij de volgende ruk, zwabbert de EP-GM weer flink heen en weer. Ik ben dan ook echt om en zo langzamerhand helemaal gek van dit materiaal. Ook komen baarzen nu kijken achter de streamer en heb ik helaas een prachtige baars van dik in de 40 gemist. Dit is me in de afgelopen jaren niet gebeurd met bucktail en zonkerstreamers en laat wat mij betreft goed zien wat de kracht is van deze streamer, hij oogt zo ongelooflijk natuurlijk! Enfin het moge duidelijk zijn, de test is dubbel en dwars geslaagd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *