Carpbol yellow

The carpbol strikes again! Deze keer was het de gele variant, oftewel de “carpbol yellow” die zijn werk deed. De vis tailde vlak voor mijn neus en was druk bezig de grond aan het omwoelen. Overigens gebeurde dit op ondiep water, zodat ik exact kon volgen wat de vis deed en af en toe ging het zelfs zover dat zijn staart met een flinke zwiep voor beroering zorgde in de oppervlakte. Het worpje ging goed en langzaam zag ik de carpbol afzinken tot vlak voor zijn neus. Even wachten…de beetverklikker bewoog iets en hop schiet weg, hangen. Een krachtig gevecht volgt en na pakweg 5 minuten komt de sterke vis dichterbij. Even later na enkele fotootjes zet ik de karper weer terug en met een flinke boeggolf schiet de vis weg. Het blijft een van mijn favoriete visserijen in ons kikkerlandje, karper op de vlieg, probeer het ook eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *