Bert en Evert, de zeebaarskoorts heeft toegeslagen…

Laatste kans?

Sinds vorig jaar volgden wij met meer dan gemiddelde belangstelling de zeebaarsactiviteiten aan de kust via het internet. Het Dyckers Seabass Weekend kwam daarom als geroepen, om nader kennis te maken met deze visserij. Het werd een topweekend voor Evert en mij, en dat zonder een vis gevangen te hebben. Kun je nagaan.

Evert en ik wilden dan ook natuurlijk dolgraag een zeebaars aan de vliegenhengel vangen. Het seizoen loopt al ten einde, dus moest het afgelopen zaterdag gebeuren. Al het geleerde moest in de praktijk gebracht worden. Laatste kans? Maar het was kort dag, er moest nog worden gewerkt en er moesten nog wat ep-streamers gebonden worden. Vrijdagavond nog even tussen het binden door met Edwin gemaild voor de laatste info. Hij had vrijdag weer eens huisgehouden op de Maasvlakte. Zes zeebaarzen gevangen, en twee krakers verspeeld! Een superdag! Hopelijk heeft hij er nog een paar laten zwemmen voor ons.

We hadden twee stekken uit het Seabass-boekje in gedachten, die we wilden bevissen. Maar na twee uur werpen en klauteren over de stenen zonder resultaat, werd het tijd voor stek twee. Warempel, bij de eerste worp al een beuk op de hengel. Het zal toch niet? Yes! Zeebaars! Een mooie veertiger had mijn chartreuse ep-je te pakken op nog geen meter diepte. Heerlijk! Een kwartiertje later. Evert: ”Yo, hangen!”. Een mooie volle vis van 45 cm. op een grijs/witte ep. Allebei een zeebaars, super! Na de pauze ving Evert zijn tweede vis van achter in de dertig. Stuk voor stuk geweldige vechters. En wat zijn ze mooi! Met verbrande koppen straks thuis lekker rozig een borrel.

De eerste zeebaarzen zijn binnen, dankzij het Dyckers-team.
Edwin en Brian, bedankt!
Gr, Bert

4 thoughts on “Bert en Evert, de zeebaarskoorts heeft toegeslagen…

  1. Auke says:

    Prachtig Evert en Bert!
    De baarzen zullen wel niet meer heel lang aan de kust blijven hoewel de warmte van afgelopen weken wel bijdraagt aan een langer verblijf. Super dat er nog zeebaars gevangen is.

    Auke.

  2. Ed says:

    Goed gedaan mannen! Vissen op zeebaars is lastig maar als je ze dan eindelijk weet te vangen wil je niets anders meer. Gefeliciteerd en hopelijk volgen er nog velen.

  3. Evert says:

    We zijn dit jaar maar drie keer geweest. Een paar weken voor Dyckers weekend zijn we wezen vissen bij brouwers dam, niks gevangen. Daarna Dyckers weekend, niks gevangen maar wel veel geleerd. 1 oktober samen met Bert terug, toen is het toch nog gelukt voor dit jaar.
    Deze winter flink binden voor volgend seizoen. We zijn
    van plan om dan veel vaker te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *